Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τέλεια τσουρέκια χωρίς μίξερ και χωρίς βούτυρο
mitsa
Υλικά
Λίγη μαστίχα
1 ξηρή μαγιά
50 γρ ζάχαρη
150 ml γάλα
50 ml σπορέλαιο
1 αυγό
1 κουταλάκι μαχλέπι
½ κουταλάκι κακουλέ
380 γρ αλεύρι για τσουρέκια
Λίγο αλάτι
Μαρμελάδα-Πραλίνα (foodaholics.shop)
Κρόκο αυγού
Σουσάμι και αμύγδαλο
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
2
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
3
Βάζουμε το λάδι, το αυγό και ανακατεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με την μαστίχα, το μαχλέπι και το κακουλέ.
5
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνουν ζύμη.
7
Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα, σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί.
8
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 5 μέρη.
9
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, τοποθετούμε μαρμελάδα ή πραλίνα και τυλίγουμε σε ρολά.
10
Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί δίνουμε σχήμα από αλυσίδα, όπως σας δίχνουμε στο βίντεο.
11
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και αμύγδαλο φιλέ.
12
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.