Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εξαιρετικά γευστικό και αφράτο κέικ μήλου
mitsa
Υλικά
500 γρ φαρίνα
250 γρ μαργαρίνη
250 ml γάλα
450 γρ ζάχαρη
4 αυγά
2 μήλα
2 βανίλιες
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε την μαργαρίνη που είναι σε θαρμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Βάζουμε το γάλα, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, την κανέλα, το γαρίφαλο, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα και στεγνά μήλα.
5
Ανακατεύουμε με την βοήθεια μίας μαρίζ και απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και ελέγχουμε αν είναι ψημένο το εσωτερικό με την βοήθεια από ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
7
Σερβίρουμε όταν κρυώσει μαζί με άχνη.