Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμο δίχρωμο κέικ χωρίς μίξερ

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού

  • 100 ml φυτικό γάλα

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 1 μπέικιν

  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 30 γρ κακάο

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
2
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το φυτικό γάλα (εμείς βάλαμε βρώμης. Αν δεν έχουμε φυτικό γάλα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με χυμό πορτοκαλιού στην ίδια ποσότητα) και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα.
4
Ενσωματώνουμε το μπέικ και το αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Βγάζουμε περίπου το 1/3 από την ζύμη σε ένα άλλο σκεύος.
6
Στο 1/3 ενσωματώνουμε το κακάο.
7
Σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ απλώνουμε το 1/4 από την λευκή ζύμη.
8
Από πάνω βάζουμε το 1/3 τις ζύμης κακαό.
9
Καλύπτουμε με ακόμα 1/4 από την λευκή ζύμη και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να τελειώσουν.
10
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει και ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
11
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.