Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμο δίχρωμο κέικ χωρίς μίξερ
mitsa
Υλικά
300 γρ ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
200 ml χυμό πορτοκαλιού
100 ml φυτικό γάλα
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 μπέικιν
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρ κακάο
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
2
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το φυτικό γάλα (εμείς βάλαμε βρώμης. Αν δεν έχουμε φυτικό γάλα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με χυμό πορτοκαλιού στην ίδια ποσότητα) και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα.
4
Ενσωματώνουμε το μπέικ και το αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Βγάζουμε περίπου το 1/3 από την ζύμη σε ένα άλλο σκεύος.
6
Στο 1/3 ενσωματώνουμε το κακάο.
7
Σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ απλώνουμε το 1/4 από την λευκή ζύμη.
8
Από πάνω βάζουμε το 1/3 τις ζύμης κακαό.
9
Καλύπτουμε με ακόμα 1/4 από την λευκή ζύμη και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να τελειώσουν.
10
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει και ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
11
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.