Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα από αυτά τα γλυκά
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Ζύμη
250 γρ βούτυρο
100 γρ άχνη ζάχαρη
100 ml λάδι
2 αυγά
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 μπέικιν
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Χτυπάμε το βούτυτρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν σαν κρέμα.
3
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και δουλεύουμε.
5
Βάζουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, περίπου το μισό αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
7
Την πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
8
Διακοσμούμε με ένα αμύγδαλο στο κέντρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
9
Όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
10
Τα αφήνουμε για 12 ώρες στο σιρόπι πριν σερβίρουμε.