Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμα κουλουράκια ρετσίνας
mitsa
Υλικά
100 γρ ζάχαρη
150 ml ρετσίνα
300 ml λάδι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
550 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
10 γρ μπέικιν
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την ζάχαρη στην ρετσίνα και το λάδι.
2
Αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Την πλάθουμε ελαφρώς και πλάθουμε κουλουράκια.
7
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
8
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.