Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αφράτα ρολάκια με άρωμα τσουρέκι

mitsa

Υλικά

  • Λίγη μαστίχα

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 200 ml νερό

  • 200 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 100 ml σπορέλαιο

  • ½ κουταλάκι κακουλέ

  • 1 κουταλάκι μαχλέπι

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 50 γρ βούτυρο

  • Καστανή ζάχαρη

  • Σταφίδες

Οδηγίες

1
Θρυματίζουμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
2
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό γάλα.
3
Βάζουμε το λάδι, το αυγό και ανακατεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με την μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ και τρο ξύσμα πορτοκαλιού.
5
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνουν ζύμη.
7
Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα, σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί.
8
Την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
9
Απλώνουμε μαλακό βούτυρο, καστανή ζάχαρη και σπαφίδες.
10
Το τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε ρολάκια με πάχος 2 δάχτυλα.
11
Τα τοποθετούμε σε ταψί 32 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
12
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
13
Προαιρετικά όταν το βγάλουμε αλήφουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.