Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πασχαλινό αλμυρό τσουρέκι

mitsa

Υλικά

  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 300 ml γάλα

  • 2 ασπράδια αυγών

  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • 100 γρ μαργαρίνη

  • Φέτα

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • 2 κρόκος αυγού

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
3
Βάζουμε τα ασπράδια αυγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
4
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.
6
Ενσωματώνουμε την μαργαρίνη που την έχουμε λιώσει.
7
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
8
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε και την ανοίγουμε σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.
9
Το χωρίζουμε σε 3 μέρη και απλώνουμε φέτα και πολύχρωμες πιπεριές.
10
Κλείνουμε καλά και δίνουμε σχήμα από τσουρέκι.
11
Το τοποθετούμε σε λαδωμένη φόρμα 39x12 εκατοστά, αλείφουμε με κρόκο αυγού και σουσάμι.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.