Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γεμιστές τηγανίτες (Dorayaki)
mitsa
Υλικά
4 αυγά
100 γρ ζάχαρη
80 ml νερό
2 βανίλιες
2 κουταλιές μέλι
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ μπέικιν
Πραλίνα φουντουκιού
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το νερό, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και δουλεύουμε να γίνουν χυλός.
5
Βάζουμε μία κουταλιά (από μέτρια κουτάλα) σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε σε μέτρια φωτιά.
6
Όταν δημιουργηθούν φουσκάλες και πάρει καφέ χρώμα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
7
Αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και βγάζουμε την τηγανίτα μας.
8
Παίρνουμε μία τηγανίτα ως βάση και απλώνουμε πραλίνα φουντουκιού.
9
Σκεπάζουμε με ακόμα μία τηγανίτα και πατάμε τις άκρες να κολλήσουν.