Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μηλόπιτα φόρμας με αφράτη ζύμη
mitsa
Υλικά
500-600 αλεύρι
1 αυγό
80 γρ ζάχαρη
80 ml λάδι
240 ml γάλα
1 ξηρή μαγιά
1-2 μήλα
Σταφίδες
Καρύδια
Μαρμελάδα
Κανέλα-Γαρίφαλο
Οδηγίες
1
Διαλύουμε τη μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνουν ζύμη.
4
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
5
Προαιρετικά αρωματίζουμε τις σταφίδες με λίγο κονιάκ.
6
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες.
7
Τοποθετούμε λίγο χυμό πορτοκαλιού για να μην μαυρίσουν.
8
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο.
9
Κάνουμε 3 λωρίδες από μαρμελάδα της επιλογής μας.
10
Στην μία βάζουμε τα μήλα, στην άλλη τις σταφίδες και στην τρίτη τα καρύδια.
11
Αρωματίζουμε με κανέλα, γαρίφαλο και τυλίγουμε σε ρολό.
12
Το κόβουμε σε ρολάκια και τα τοποθετούμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
13
Αλείφουμε την μηλόπιτα με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.