Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εκπληκτικό κέικ σοκολάτας με κρέμα βανίλιας (Μάγμα κέικ)
mitsa
Υλικά
Κέικ
250 γρ αλεύρι
3 αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 ml γάλα
100 ml σπορέλαιο
3 κουταλιές κακάο
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
3 κουταλιές νισεστέ
2 κουταλιές αλεύρι
150 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη, τι αλεύρι και το νισεστέ.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
4
Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
5
Βάζουμε το γάλα, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
6
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέϊκιν και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
7
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 26 εκατοστών.
8
Με προσοχή ρίχνουμε την χλιαρή κρέμα στο κέντρο της ζύμης.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και όταν το κέικ κάνει κρούστα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα στο πλάι αν είναι έτοιμο.
10
Σερβίρουμε όταν κρυώσει και η κρέμα σταθεροποιηθεί.