Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ελαφρύ κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη
mitsa
Υλικά
500 γρ φαρίνα
100 ml ελαιόλαδο
4 αυγά
150 γρ καστανή ζάχαρη
100 ml γάλα
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το ξύσμα, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Ενσωματώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
5
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς και όταν ροδίσει ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.