Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Ελαφρύ κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη

1 Mins read

Ελαφρύ κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φαρίνα

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • 4 αυγά

  • 150 γρ καστανή ζάχαρη

  • 100 ml γάλα

  • Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το ξύσμα, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Ενσωματώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
5
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς και όταν ροδίσει ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.