Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό stracciatella για την γιορτή των ερωτευμένων
mitsa
Υλικά
165 γρ φαρίνα
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
2+2 βανίλιες
200+200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα
100 γρ άχνη
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (200 ml) σε σαντιγί, ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα και την άχνη.
5
Προσθέτουμε την σοκολάτα και δουλεύουμε με απαλές κινήσεις.
6
Βάζουμε το ένα κρύο παντεσπάνι ως βάση.
7
Προαιρετικά σιροπιάζουμε την μία βάση με σιρόπι (200 ml νερό, 200 γρ ζάχαρη. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.)
8
Απλώνουμε την κρέμα και τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι.
9
Προαιρετικά σιροπιάζουμε.
10
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (200 ml) σε σαντιγί μαζί με τις βανίλιες και καλύπτουμε.
11
Διακοσμούμε με ροζέτες και νιφάδες σοκολάτας.