Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Οικονομικά και πολύ απλά σταφιδόψωμα
mitsa
Υλικά
450 γρ αλεύρι
40 γρ ζάχαρη
250 ml γάλα
30 ml σπορέλαιο
1 ξηρή μαγιά
Λίγο αλάτι
200 γρ τυρί κρέμα
Καστανή ζάχαρη
Σταφίδες
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την λαδώνουμε καλά, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
7
Απλώνουμε το τυρί κρέμα ή μαλακό βούτυρο.
8
Πασπαλίζουμε καστανή ζάχαρη, σταφίδες και τυλίγουμε σε ρολό.
9
Με την βοήθεια μίας κλωστής κόβουμε σε ρολάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.