Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τραγανό ψωμί σαν κουλούρι
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml νερό
200 ml γάλα
30 ml λάδι
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
8 γρ αλάτι
Πετιμέζι
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την βάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 2 μέρη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τα τυλίγουμε σε ρολά.
8
Τα περνάμε από αραιωμένο πετιμέζι (αν δεν έχουμε βάζουμε ζαχαρόνερο) και σουσάμι.
9
Τα στριφογυρίζουμε, τα πλέκουμε σε πλεξούδα και δίνουμε κυκλικό σχήμα.
10
Το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.