Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολα τριαντάφυλλα - τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας
mitsa
Υλικά
500 γρ φύλλα κρούστας
Φέτα
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές μπέικιν
1 φλιτζάνι του καφέ σπορέλαιο
1 κρόκο αυγού
Μαύρο σουσάμι
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το σπορέλαιο, ώστε να γίνει χυλός.
2
Παίρνουμε ανά 2 τα φύλλα και τα λαδώνουμε καλά.
3
Τα χωρίζουμε στην μέση και τα γυρνάμε κυκλικά.
4
Τοποθετούμε στο κέντρο τυρί και μία κουταλιά από τον χυλό.
5
Διπλώνουμε τις άκρες και δίνουμε σχήμα τριαντάφυλλου.
6
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένα φορμάκια και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
7
Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.