Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Sandwich παγωτό

mitsa

Υλικά

  • Μπισκότο

  • 2 κρόκους αυγών

  • 285 γρ. ανάλατο βούτυρο

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 2 2/3 φλιτζανιού αλεύρι

  • ¾ φλιτζανιού κακάο

  • Λίγο αλάτι

  • 1 βανίλια

  • Παγωτό

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη

  • 1 κουταλιά μέλι

  • 3-4 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού

Οδηγίες

1
Μπισκότο
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και προσθέτουμε την βανίλια. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
3
Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί βάζουμε το αλεύρι με το κακάο και λίγο αλάτι.
4
Ανακατεύουμε καλά να γίνει ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή με μία ώρα.
6
Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και ανοίγουμε, την ζύμη, σε φύλλο περίπου όσο το ταψί μας. Για να ανοίξει πιο εύκολα μπορούμε να αλευρώσουμε και την ζύμη.
7
Την βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
8
Όταν κρυώσει το κόβουμε στο μέγεθος και το σχήμα που θέλουμε να έχει το sandwich και αν θέλουμε διακοσμούμε κάνοντας τρύπες με ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
9
Παγωτό
10
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την σαντιγί σε σκόνη μέχρι που να σφίξουν.
11
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
12
Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο μέρη και στο μισό βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού.
13
Ανακατεύουμε καλά και τα απλώνουμε σε στενόμακρο σκεύους, στο πάχος που θέλουμε να έχει το παγωτό στο sandwich.
14
Καταψύχουμε για 12 ώρες και την επόμενη μέρα φτιάχνουμε τα sandwich βάζοντας μισό λευκό και μισό σκούρο παγωτό.