Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εντυπωσιακό παγωτό vienetta με 4 υλικά χωρίς παγωτομηχανή
mitsa
Υλικά
125 γρ κουβερτούρα
600 ml κρέμα γάλακτος
Μαρμελάδα φράουλα
Μπισκότο
Οδηγίες
1
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
2
Την απλώνουμε σε 4 αντικλλητικά χαρτία που τα έχουμε κόψει λίγο πιο μικρά από φόρμα 30×11 εκατοστών.
3
Τα βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε κρύο μπολ να γίνει σαντιγί.
5
Κάνουμε μάι στρώση από την σαντιγί, τοποθετούμε λίγη μαεμελάδα και με μία οδοντογλυφίδα αναμειγνύουμε.
6
Σκεπάζουμε με το ένα φύλλο σοκολάτας και απλώνουμε αρκετό σπασμένο μπισκότο.
7
Καλύπτουμε με σαντιγί και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
8
Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι σοκολάτας.
9
Γιακοσμούμε περιμετρικά με σαντιγί και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.