Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΠαγωτά

Εντυπωσιακό παγωτό vienetta με 4 υλικά χωρίς παγωτομηχανή

1 Mins read

Εντυπωσιακό παγωτό vienetta με 4 υλικά χωρίς παγωτομηχανή

mitsa

Υλικά

  • 125 γρ κουβερτούρα

  • 600 ml κρέμα γάλακτος

  • Μαρμελάδα φράουλα

  • Μπισκότο

Οδηγίες

1
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
2
Την απλώνουμε σε 4 αντικλλητικά χαρτία που τα έχουμε κόψει λίγο πιο μικρά από φόρμα  30×11 εκατοστών.
3
Τα βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε κρύο μπολ να γίνει σαντιγί.
5
Κάνουμε μάι στρώση από την σαντιγί, τοποθετούμε λίγη μαεμελάδα και με μία οδοντογλυφίδα αναμειγνύουμε.
6
Σκεπάζουμε με το ένα φύλλο σοκολάτας και απλώνουμε αρκετό σπασμένο μπισκότο.
7
Καλύπτουμε με σαντιγί και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
8
Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι σοκολάτας.
9
Γιακοσμούμε περιμετρικά με σαντιγί και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.