Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Το δικό μας ασυναγώνιστο παστίτσιο

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό πέννες

  • 500 γρ μανιτάρια

  • 3 ντομάτες

  • 1 κρεμμύδι

  • 700 γρ μοσχαρίσιο κιμά

  • 300 ml κόκκινο κρασί

  • 2-3 κουταλιές κέτσαπ

  • Μπούκοβο

  • Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)

  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό

  • 1.5 λίτρα γάλα

  • 120 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 50 γρ βούτυρο

  • Μοσχοκάρυδο

  • Πιπέρι

  • 200 γρ κεφαλοτύρι

  • 1 αυγό + 1 ασπράδι

  • 1 κρόκο

Οδηγίες

1
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε αρκετό αλάτι και ετοιμάζουμε τις πέννες βάση των οδηγιών.
2
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
3
Κόβουμε σε κυβάκια τις αποφλοιωμένες ντομάτες.
4
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο.
5
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά, τα μανιτάρια και σοτάρουμε καλά.
6
Όταν πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά.
7
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το κέτσαπ πιπεριάς, γλυκό ή καυτερό μπούκοβο, πιπερόκαμα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό (αν χρειαστεί λίγο νερό) και μαγειρεύουμε
8
μέχρι να δέσει η σάλτσα.
9
Διαλύουμε το αλεύρι στο κρύο γάλα.
10
Τα σουρώνουμε σε μία κατσαρόλα και ανακατεόυμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν σαν κρέμα.
11
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε μοσχοκάρυδο, πιπέρι, το βούτυρο, το κεφαλοτύρι, 1 αυγό και 1 ασπράδι.
12
Αναμειγνύουμε τις πέννες με τον κιμά.
13
Τα απλώνουμε σε μεγάλο και βαθύ ταψί που έχουμε λαδώσει.
14
Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και αλήφουμε με τον κρόκο αυγού.
15
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.