Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Διαφορετική πάστα σοκολάτας από την Ουγγαρία (Dobos torte)
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
7 αυγά
120 γρ άχνη
40 γρ μαργαρίνη
120 γρ αλεύρι
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Κρέμα
250 γρ μαργαρίνη
200 γρ άχνη
4 αυγά
220 γρ σοκολάτα
30 γρ κακάο
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα ασπράδια με λόγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
2
Όταν πάρει μορφή προσθέτουμε δύο κουταλιές άχνη και ανακατεύουμε.
3
Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη να αφρατέψουν.
4
Βάζουμε την λιωμένη μαργαρίνη και δουλεύουμε.
5
Με την βοήθεια μιας μαρίζ και απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.
6
Ενώνουμε με απαλές κινήσεις τους κρόκους με την μαρέγκα.
7
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μεγάλα ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
8
Χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε μπεν μαρί για 5-10 λεπτά να παστεριωθούν.
9
Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην ψηθούν.
10
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί.
11
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
12
Χτυπάμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να αφρατέψουν.
13
Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
14
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ενσωματώνουμε την σοκολάτα.
15
Κόβουμε τα κρύα παντεσπάνια σε 5-6 ίσια ορθογώνια κομμάτια.
16
Χρησιμοποιούμε το ένα ως βάση και από πάνω απλώνουμε κρέμα.
17
Καλύπτουμε με ένα παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
18
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο στολίζουμε περιμετρικά με κρέμα.
19
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.