Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κρεμώδες μπουγάτσα με γέμιση pizza
mitsa
Υλικά
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ βούτυρο
Αλάτι-Πιπέρι
2 αυγά
Γέμιση
100 γρ μπέικον
250 γρ μανιτάρια
2 πολύχρωμες πιπεριές
2 κουταλιές σπιτικό πελτέ
100 γρ γαλοπούλα
100 γρ κίτρινο τυρί
1 πακέτο φύλλο βηρυτού ή κρούστας
Οδηγίες
1
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
2
Όταν πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να γίνει κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
4
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
5
Κόβουμε σε κομμάτια το μπείκον και το σοτάρουμε.
6
Όταν ροδίσει το βγάζουμε και στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε κομμάτια.
7
Στην κρύα κρέμα ενσωματώνουμε τα αυγά και αναμιγνύουμε την κρέμα με τα κρύα λαχανικά και το μπέικον.
8
Προσθέτουμε το πελτέ, την γαλοπούλα και το κίτρινο τυρί που έχουμε κάψει σε κυβάκια.
9
Λαδώνουμε ταψί 35x23 εκατοστών και βάζουμε 2 φύλλα σταυρωτά.
10
Λαδώνουμε και βάζουμε ακόμα 2 φύλλα σταυρωτά.
11
Λαδώνουμε και βάζουμε ακόμα 2 φύλλα διπλωμένα στην μέση.
12
Λαδώνουμε, απλώνουμε την γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
13
Λαδώνουμε και βάζουμε ακόμα 2 φύλλα διπλωμένα στην μέση.
14
Λαδώνουμε και τοποθετούμε τσαλακωτά τα υπόλοιπα φύλλα.
15
Τα λαδώνουμε και ραντίζουμε με νερό.
16
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.