Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ξεχωριστά και τραγανά κασεροπιτάκια
mitsa
Υλικά
500 γρ αλεύρι
100 ml γάλα
200 ml νερό
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
100 γρ κίτρινο τυρί
100 γρ καλαμπόκι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
2
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Την σκεπάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
5
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε καλά σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
6
Την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια.
7
Αναμειγνύουμε το κίτρινο τυρί που είναι σε κυβάκια με το καλαμπόκι.
8
Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε στενόμακρα φύλλα.
9
Απλώνουμε γέμιση, τυλίγουμε σε ρολά και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Τα χαράζουμε στην μέση και τοποθετούμε τριμμένο κίτρινο τυρί.
11
Τα αλείφουμε με γάλα.
12
Προαιρετικά απλώνουμε λίγη μαγιονέζα.
13
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
14
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με κέτσαπ.