Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπουμπάρια

mitsa

Υλικά

  • 4-6 αρνίσιες κοιλιές

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

  • 3 μεγάλα κρεμμύδια

  • 1 ντομάτα

  • 1 φλιτζάνι ρύζι

  • ½ ματσάκι μαϊντανό

  • ¼ ματσάκι δυόσμο

  • 1 ποτήρι σάλτσα

Οδηγίες

1
Στον κιμά βάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ρύζι, αρκετό ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
2
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας δώσει τις κοιλιές καθαρισμένες και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Τις κλείνουμε καλά με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
3
Βάζουμε νερό μέχρι λίγο πριν τα καλύψει και ελαιόλαδο. Βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμα με προσοχή τα μεταφέρουμε σε μία γάστρα.
4
Στραγγίζουμε το ζουμί τους στην γάστρα, αν θέλουμε βάζουμε σκόνη λαχανικών.
5
Τα πασπαλίζουμε με την σάλτσα ντομάτας και μερικά κομμάτια από φρέσκο βούτυρο.
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.