Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπουμπάρια
mitsa
Υλικά
4-6 αρνίσιες κοιλιές
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 ντομάτα
1 φλιτζάνι ρύζι
½ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι δυόσμο
1 ποτήρι σάλτσα
Οδηγίες
1
Στον κιμά βάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ρύζι, αρκετό ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
2
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας δώσει τις κοιλιές καθαρισμένες και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Τις κλείνουμε καλά με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
3
Βάζουμε νερό μέχρι λίγο πριν τα καλύψει και ελαιόλαδο. Βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμα με προσοχή τα μεταφέρουμε σε μία γάστρα.
4
Στραγγίζουμε το ζουμί τους στην γάστρα, αν θέλουμε βάζουμε σκόνη λαχανικών.
5
Τα πασπαλίζουμε με την σάλτσα ντομάτας και μερικά κομμάτια από φρέσκο βούτυρο.
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.