Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γαλλική μπισκοτένια αχλαδόπιτα
mitsa
Υλικά
Γέμιση
6 αχλάδια
75 γρ ζάχαρη
50 ml κονιάκ
50 γρ βούτυρο
50 γρ σταφίδες
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
1 βανίλια
Ζύμη τάρτας
400 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
230 γρ βούτυρο
2 αυγά
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε τα αυγά.
3
Προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε μα γίνουν ζύμη.
4
Όταν είναι έτοιμη την τυλίγουμε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
5
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και τα αχλάδια που έχουμε κόψει σε κομμάτια.
6
Όταν καραμελώσουν προσθέτουμε το κονιάκ, τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρίφαλο, την βανίλια και αφήνουμε να χάσουν τα υγρά τους.
7
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και προσέχουμε το ένα να είναι μεγαλύτερο από το άλλο.
8
Ανοίγουμε το μεγάλο κομμάτι σε φύλλο και το βάζουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 26 εκατοστών.
9
Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τις άκρες και με ένα πιρούνι τρυπάμε πολλή καλά.
10
Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο.
11
Βάζουμε την κρύα γέμιση.
12
Ανοίγουμε σε φύλλο την ζύμη που έχει περισσέψει και την κόβουμε σε λωρίδες με πάχος περίπου 1 εκατοστό.
13
Δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.