Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο προφιτερόλ με κρουασάν σε 10 λεπτά
mitsa
Υλικά
640 ml γάλα
100 γρ σοκολάτα γάλακτος
150 γρ ζάχαρη
40 γρ κακάο
30 γρ κορν φλάουρ (νισεστέ)
1 μεγάλο αυγό
Λίγο αλάτι
1 βανίλια
Κρουασάν με γέμιση κρέμα σαμπάνιας
Οδηγίες
1
Βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα να βράσει σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, αλάτι, το κακάο και ανακατεύουμε.
2
Στο κρύο γάλα χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το μείγμα του κακάο. Ανακατεύουμε καλά και όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
3
Ανακατεύουμε καλά για να μην μας ψηθεί το αυγό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
4
Προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα.
5
Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
6
Σερβίρουμε την κρύα κρέμα μαζί με κομμένα κρουασανάκια. Διακοσμούμε με σαντιγί και μαρασκίνο.