Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κασερόψωμο αφράτο με ελαιόλαδο
mitsa
Υλικά
Περίπου 400 γρ αλεύρι
1 αυγό
40 ml ελαιόλαδο
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
200 γρ τυρί
1 σκελίδα σκόρδο
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.
7
Την βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Δουλεύουμε το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε την ζύμη.
9
Την χωρίζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
10
Προαιρετικά πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
11
Στα κομμένα σημεία τοποθετούμε κίτρινο τυρί ή κεφαλοτύρι κομμένο σε μπαστούνια.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.