Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κασερόψωμο αφράτο με ελαιόλαδο

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 400 γρ αλεύρι

  • 1 αυγό

  • 40 ml ελαιόλαδο

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • ½ κουταλάκι αλάτι

  • 200 γρ τυρί

  • 1 σκελίδα σκόρδο

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.
7
Την βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Δουλεύουμε το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε την ζύμη.
9
Την χωρίζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
10
Προαιρετικά πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
11
Στα κομμένα σημεία τοποθετούμε κίτρινο τυρί ή κεφαλοτύρι κομμένο σε μπαστούνια.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.