Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πρωτότυπη ζύμη για πίτα ήλιο

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη

  • 250 γρ αλεύρι

  • 125 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 1 κουταλάκι μαγιά

  • 45 γρ μαργαρίνη

  • 25 γρ ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • Γέμιση

  • Κασέρι

  • Φέτα

  • Προαιρετικά σπανάκι

  • 45 γρ μαργαρίνη

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα με την μαγιά, την ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι και λίγο αλάτι να γίνουν ζύμη.
2
Ενσωματώνουμε την μαργαρίνη, σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε 90 λεπτά να ξεκουραστεί.
3
Η ζύμη είναι μαστιχωτή και κολλάει στα χέρια, οπότε μην φοβηθείτε.
4
Όταν περάσει ο χρόνος την πλάθουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
5
Τα αλευρώνουμε και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
6
Απλώνουμε λίγη μαλακή μαργαρίνη και βάζουμε την γέμιση της επιλογής μας.
7
Εμείς χρησιμοποιήσαμε λίγο σπανάκι που στρίψαμε καλά με αλάτι και Φέτα.
8
Τα 7 φύλλα τα κάνουμε ρολάκια και τα βάζουμε σε φόρμα 26 cm με αντικολλητικό χαρτί.
9
Το ένα φύλλα το γεμίζουμε όπως τα υπόλοιπα, το κάνουμε μπαλάκι και το τοποθετούμε στο κέντρο.
10
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και χαράζουμε στην μέση (στο κεντρικό χαράζουμε σταυρό).
11
Γεμίζουμε τις τομές με τριμμένο κασέρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.