Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Διαφορετική στριφτή τυρόπιτα (Μαργαρίτα)
mitsa
Υλικά
800 γρ αλεύρι
400 ml γάλα
3 αυγά
1 κουταλάκι ζάχαρη
200 γρ Φέτα
50 ml σπορέλαιο
25 γρ νωπή μαγιά
100 γρ μαργαρίνη
2 κρόκους αυγών
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα, λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
4
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
5
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και απλώνουμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου πάνω στο ένα φύλλο.
6
Απλώνουμε την Φέτα και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
7
Στο κέντρο τοποθετούμε ένα ποτήρι και κόβουμε την ζύμη σε 8 ακτίνες.
8
Σε κάθε ακτίνα αφήνουμε κενό δύο δάχτυλα από το ποτήρι και την χωρίζουμε στα δύο.
9
Από κάθε ζευγάρι αλείφουμε την μία ακτίνα με σπορέλαιο και πάνω της τοποθετούμε την άλλη ακτίνα.
10
Τις στριφογυρίζουμε και βάζουμε το πρώτο ζευγάρι σαν κουλούρα στο κέντρο της πίτας.
11
Τα υπόλοιπα ζευγάρια τα τυλίγουμε ώστε να πάρουν το σχήμα από τα πέταλα μίας μαργαρίτας.
12
Αλείφουμε με τους κρόκους και πασπαλίζουμε με μαύρο και άσπρο σουσάμι.
13
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρει χρώμα.