Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΠαγωτά

Όποιος δοκίμασε αυτό το χειροποίητο παγωτό ξετραλάθηκε

1 Mins read

Όποιος δοκίμασε αυτό το χειροποίητο παγωτό ξετραλάθηκε

mitsa

Υλικά

  • Μαρέγκα

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 2 ασπράδια

  • Λίγο αλάτι

  • Παγωτό

  • 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ ζαχαρούχο γάλα

  • Χύμο και ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 250 γρ μπισκότα

Οδηγίες

1
Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη που έχουμε αρωματίσει με τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3
Γεμίζουμε το κορνέ με τη μαρέγκα.
4
Βάζουμε λίγη στις άκρες από ένα ταψί και καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.
5
Κάνουμε μπεζέδες και ψήνουμε στους 95 βαθμούς για 90 λεπτά, το σβήνουμε και τους αφήνουμε για 2-3 ώρες ακόμα μέσα στον φούρνο.
6
Χτυπάμε τις κρύες κρέμες γάλακτος να γίνουν σαντιγί.
7
Ενσωματώνουμε το κρύο ζαχαρούχο γάλα και αρωματίζουμε με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
8
Σπάμε τις μαρέγκες και τα μπισκότα.
9
Ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε σκεύος με καπάκι.
10
Αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στην κατάψυξη πριν σερβίρουμε.