Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Όποιος δοκίμασε αυτό το χειροποίητο παγωτό ξετραλάθηκε
mitsa
Υλικά
Μαρέγκα
100 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
2 ασπράδια
Λίγο αλάτι
Παγωτό
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
Χύμο και ξύσμα από 1 λεμόνι
250 γρ μπισκότα
Οδηγίες
1
Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη που έχουμε αρωματίσει με τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3
Γεμίζουμε το κορνέ με τη μαρέγκα.
4
Βάζουμε λίγη στις άκρες από ένα ταψί και καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.
5
Κάνουμε μπεζέδες και ψήνουμε στους 95 βαθμούς για 90 λεπτά, το σβήνουμε και τους αφήνουμε για 2-3 ώρες ακόμα μέσα στον φούρνο.
6
Χτυπάμε τις κρύες κρέμες γάλακτος να γίνουν σαντιγί.
7
Ενσωματώνουμε το κρύο ζαχαρούχο γάλα και αρωματίζουμε με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
8
Σπάμε τις μαρέγκες και τα μπισκότα.
9
Ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε σκεύος με καπάκι.
10
Αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στην κατάψυξη πριν σερβίρουμε.