Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τραγανό φιλέτο μπακαλιάρου
mitsa
Υλικά
850 γρ φιλέτα μπακαλιάρου
330 ml μπύρα
300 γρ αλεύρι
2 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την μπύρα με τα αυγά, το μπέικιν και το αλεύρι να γίνουν χυλός.
2
Τον σκεπάζουμε με μεμβράνη και τον αφήνουμε 24 ώρες στο ψυγείο.
3
Την επόμενη μέρα δουλεύουμε ελαφρώς να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4
Αλευρώνουμε καλά τα φιλέτα μπακαλιάρου.
5
Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βάζουμε στο κουρκούτι.
6
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
7
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με αλάτι και λεμόνι.