Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πανεύκολη γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
mitsa
Υλικά
1½ λίτρο γάλα
260 γρ ζάχαρη
210 γρ σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
50 γρ βούτυρο
1 κρόκο αυγού
3 βανίλιες
Οδηγίες
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, τα αυγά, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
4
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 36x28 εκατοστά που έχουμε πασπαλίσει λίγο σιμιγδάλι.
5
Από πάνω αλείφουμε τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λέπτα, μέχρι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
6
Την σερβίρουμε κρύα με άχνη και κανέλα.