Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚρέμες

Πανεύκολη γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

1 Mins read

Πανεύκολη γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

mitsa

Υλικά

  • 1½ λίτρο γάλα

  • 260 γρ ζάχαρη

  • 210 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 5 αυγά

  • 50 γρ βούτυρο

  • 1 κρόκο αυγού

  • 3 βανίλιες

Οδηγίες

1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, τα αυγά, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
4
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 36x28 εκατοστά που έχουμε πασπαλίσει λίγο σιμιγδάλι.
5
Από πάνω αλείφουμε τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λέπτα, μέχρι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
6
Την σερβίρουμε κρύα με άχνη και κανέλα.