Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό του κουταλιού λεμόνι
mitsa
Υλικά
1 κιλό φλούδες λεμονιών
1½ κιλό ζάχαρη
500 ml νερό
2 βανίλιες
Χυμό από ½ λεμόνι
Οδηγίες
1
"Περνάμε" τα λεμόνια από τον ψηλό τρίφτη μέχρι το λευκό μέρος τους (για την συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστούμε λεμόνια με χοντρή φλούδα).
2
Κόβουμε τις άκρες και τα χωρίζουμε σε 4 κομμάτια. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε την σάρκα από την φλούδα. Τυλίγουμε τις φλούδες και τις σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδες.
3
Τις βάζουμε σε κρύο νερό και βράζουμε για 5 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις βράζουμε μέχρι που να μαλακώσουν (τις δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι και όταν γλιστράνε είναι έτοιμες).
4
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό (500 ml) για 5 λεπτά και προσθέτουμε τις φλούδες, τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
5
Βράζουμε για ακόμα 7-8 λεπτά. Αποθηκεύουμε για τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν το καταναλώσουμε.