Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ζουμερή σοκολατόπιτα-τιραμισού
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
600 γρ ζάχαρη
50 γρ κακάο
3-4 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
800 ml νερό
50 ml κονιάκ
200 γρ κουβερτούρα
Βάση
6 αυγά
100 γρ ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ κακάο
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ μασκαρπόνε
Κακάο
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη, το κακάο, τον καφέ και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το κονιάκ και την κουβερτούρα.
3
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν.
4
Βάζουμε το λάδι και δουλεύουμε.
5
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, το μπέικιν, τις βανίλιες και λίγο αλάτι.
6
Δουλεύουμε να γίνουν ζύμη και απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένα με κακάο ταψί 34 × 26 εκατοστών.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.
8
Όσο το γλυκό μας είναι καυτό το σιρόπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
9
Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 4 ώρες.
10
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε.
11
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από γλυκό και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
12
Πασπαλίζουμε με κακαό πριν σερβίρουμε.