Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ζουμερή σοκολατόπιτα-τιραμισού

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 600 γρ ζάχαρη

  • 50 γρ κακάο

  • 3-4 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

  • 800 ml νερό

  • 50 ml κονιάκ

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • Βάση

  • 6 αυγά

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 50 γρ κακάο

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο αλάτι

  • Κρέμα

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 250 γρ μασκαρπόνε

  • Κακάο

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη, το κακάο, τον καφέ και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το κονιάκ και την κουβερτούρα.
3
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν.
4
Βάζουμε το λάδι και δουλεύουμε.
5
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, το μπέικιν, τις βανίλιες και λίγο αλάτι.
6
Δουλεύουμε να γίνουν ζύμη και απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένα με κακάο ταψί 34 × 26 εκατοστών.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.
8
Όσο το γλυκό μας είναι καυτό το σιρόπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
9
Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 4 ώρες.
10
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε.
11
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από γλυκό και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
12
Πασπαλίζουμε με κακαό πριν σερβίρουμε.