Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη ανοιχτή πίτα χωρίς ζύμωμα
mitsa
Υλικά
3 αυγά
Αλάτι-Πιπέρι
150 γρ στραγγιστό γιαούρτι
100 ml γάλα
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2-3 πιπεριές
1 κρεμμύδι
2-3 πατάτες
Ρίγανη-Θυμάρι
Πάπρικα
Αλάτι-Πιπέρι
Κίτρινο τυρί
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά.
2
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το γιαούρτι, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και αφήνουμε για 15 λεπτά.
4
Κόβουμε τις πιπεριές με ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
5
Περνάμε από τον χοντρό τρίφτι τις πατάτες, τις σκεπάζουμε με νερό και τις αφήνουμε για 10 λεπτά.
6
Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
7
Όταν μαραθεί βάζουμε τις πιπεριές, τις πατάτες που τις έχουμε στραγγίξει καλά να φύγει το νερό, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
8
Μαγειρεύουμε μέχτι τα λαχανικά να μαραθούν.
9
Σε ταψί 36 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τη ζύμη.
10
Από πάνω βάζουμε τα λαχανικά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
11
Βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί και συνεχέιζουμε το ψήσημο μέχρι να λιώσει.