Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Αρωματική γλυκιά γιαουρτόπιτα

1 Mins read

Αρωματική γλυκιά γιαουρτόπιτα

mitsa

Υλικά

  • Μαστίχα

  • 400 γρ ζάχαρη

  • 250 ml λάδι

  • 4 αυγά

  • 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • Άχνη ζάχαρη

Οδηγίες

1
Στο γουδί θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με 1 κουταλάκι ζάχαρη.
2
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο λάδι.
3
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
4
Βάζουμε το γιαούρτι και δουλεύουμε.
5
Ρίχνουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλεύρι και ανακατέυουμε να γίνουν χυλός.
6
Όταν είναι έτοιμος τον απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί 32 εκατοστών που έχουμε καλύψει με ψηλό σιμιγδάλι.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
8
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικά.
9
Προαιρετικά σερβίρουμε, όταν κρυώσει, με άχνη ζάχαρη.