Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αρωματική γλυκιά γιαουρτόπιτα
mitsa
Υλικά
Μαστίχα
400 γρ ζάχαρη
250 ml λάδι
4 αυγά
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
1
Στο γουδί θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με 1 κουταλάκι ζάχαρη.
2
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο λάδι.
3
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
4
Βάζουμε το γιαούρτι και δουλεύουμε.
5
Ρίχνουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλεύρι και ανακατέυουμε να γίνουν χυλός.
6
Όταν είναι έτοιμος τον απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί 32 εκατοστών που έχουμε καλύψει με ψηλό σιμιγδάλι.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
8
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικά.
9
Προαιρετικά σερβίρουμε, όταν κρυώσει, με άχνη ζάχαρη.