Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αυτό το καρβελάκι κρύβει μία γευστική έκπληξη

mitsa

Υλικά

  • 700 γρ μοσχαράκι

  • Ελαιόλαδο

  • 1 καραμελοπιπεριά (foodaholics.shop)

  • Νερό

  • 650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • 350 ml νερό

  • 70 γρ βούτυρο

  • 2 πατάτες

  • Ντομάτα

  • Κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.
2
Το θωρακίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
3
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε την καραμελοπιπεριά, σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 2-2:30 ώρες στην χύτρα.
4
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις αναμειγνύουμε με το κρέας.
5
Στο μισό αλεύρι ρίχνουμε λίγο αλάτι, το νερό και ανακατεύουμε.
6
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
7
Όταν είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε αλευρωμένο σκεύος, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
8
Τη χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη και τα κνουμε μπάλες.
9
Τις 2 μπάλες τις χωρίζουμε στην μέση και έτσι έχουμε 4 μεγάλες μπάλες και 4 πιο μικρές.
10
Σε αλευρωμένη επιφανεια ανοίγουμε μία μεγάλη μπάλα σε φύλλο.
11
Την τοποθετούμε σε ένα μπολ και γεμίζουμε με το κρέας.
12
Βάζουμε μία φέτα από ντομάτα και σκεπάζουμε με ένα από τα μικρά μπαλάκι που το έχουμε κάνει φύλλο.
13
Διπλώνουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες.
14
Αφαιρούμε από το μπολ και το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
15
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα ζυμάρια.
16
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και βάζουμε ένα μικρό μπαλάκι από ζύμη.
17
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.