Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚρέμες

Βαρβάρα ή Ασουρές το γλυκό του Νώε

1 Mins read

Βαρβάρα ή Ασουρές το γλυκό του Νώε

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ σιτάρι

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 1½ κουταλιά αλεύρι

  • Αποξηραμένα φρούτα

  • ½ κουταλάκι κανέλα

  • ¼ κουταλάκι γαρίφαλο

  • 2 λίτρα νερό

Οδηγίες

1
Βάζουμε το πλυμένο σιτάρι σε αρκετό νερό (να το καλύπτει) και το αφήνουμε για 24 ώρες.
2
Το σουρώνουμε και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μαζί με το 2 λίτρα νερό.
3
Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα το βράζουμε για 45 λεπτά, στην κατσαρόλα για 1 ώρα.
4
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε την ζάχαρη (λευκή ή καστανή), την κανέλα και το γαρίφαλο.
5
Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα.
6
Βράζουμε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να πήξει.
7
Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε το κομμένα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής μας.
8
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σταφίδες, βερίκοκα, χουρμάδες, σύκα κτλ.
9
Η ποσότητα που θα βάλουμε είναι ανάλογη των προτιμήσεών μας.
10
Όσο το γλυκό είναι ζεστό το μοιράζουμε σε μπολάκια.
11
Όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου τα βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.