Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Βαρβάρα ή Ασουρές το γλυκό του Νώε
mitsa
Υλικά
250 γρ σιτάρι
100 γρ ζάχαρη
1½ κουταλιά αλεύρι
Αποξηραμένα φρούτα
½ κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρίφαλο
2 λίτρα νερό
Οδηγίες
1
Βάζουμε το πλυμένο σιτάρι σε αρκετό νερό (να το καλύπτει) και το αφήνουμε για 24 ώρες.
2
Το σουρώνουμε και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μαζί με το 2 λίτρα νερό.
3
Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα το βράζουμε για 45 λεπτά, στην κατσαρόλα για 1 ώρα.
4
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε την ζάχαρη (λευκή ή καστανή), την κανέλα και το γαρίφαλο.
5
Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα.
6
Βράζουμε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να πήξει.
7
Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε το κομμένα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής μας.
8
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σταφίδες, βερίκοκα, χουρμάδες, σύκα κτλ.
9
Η ποσότητα που θα βάλουμε είναι ανάλογη των προτιμήσεών μας.
10
Όσο το γλυκό είναι ζεστό το μοιράζουμε σε μπολάκια.
11
Όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου τα βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.