Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Λαχταριστά και πολύ εύκολα σπιτικά γλυκίσματα με ινδοκάρυδο
mitsa
Υλικά
300 γρ ινδοκάρυδο
3 ασπράδια
5 κουταλιές νερό
50 γρ βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
260 γρ ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε τα ασπράδια με την ζάχαρη και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
2
Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι που το βούτυρο να ενσωματωθεί.
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τις βανίλιες.
4
Όταν γίνουν ένα μείγμα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
5
Όταν είναι έτοιμα τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρώς.
6
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 για περίπου 25 λεπτά.
7
Όταν πάρουν χρώμα τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 μέρα στο ψυγείο πριν τα καταναλώσουμε.