Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτα πιτάκια που θα εντυπωσιάσουν
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
150 ml νερό
150 ml γάλα
150 ml σπορέλαιο
2 ασπράδια αυγών
700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Λουκάνικο
Μουστάρδα (foodaholics.shop)
Κεφαλοτύρι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
5
Κόβουμε το λουκάνικα σε ροδέλες.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και τη χωρίζουμε σε 8 μέρη.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τα κάνουμε κορδόνια.
8
Προαιρετικά περνάμε τα λουκάνικα από μουστάρδα.
9
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τυλίγουμε με την ζύμη όπως σας δείχνουμε.
10
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τρμμένο κεφαλοτύρι ή σουσάμι.
11
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.