Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πατατόπιτα εύκολη για κάθε στιγμή
mitsa
Υλικά
500 γρ φύλλα κρούστας
4 βρασμένες πατάτες
1 κρεμμύδι
100 γρ κεφαλοτύρι
Καπνιστή πάπρικα
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη-Θυμάρι
Βούτυρο
Οδηγίες
1
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις βρασμένες πατάτες, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κυβάκια το κεφαλοτύρι.
2
Αναμειγνύουμε πολλή καλά τις πατάτες με το κρεμμύδι, το κεφαλοτύρι, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
3
Παίρνουμε 2 φύλλα μαζί και τα βουτυρώνουμε.
4
Πατάμε τις άκρες να ενωθούν και τυλίγουμε την μία προς τα μέσα.
5
Βάζουμε αρκετή γέμιση και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες άκρες.
6
Τοποθετούμε τις πατατόπιτες μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
7
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.