Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό σοκολάτα-βανίλια χωρίς προσθήκη ζάχαρης
mitsa
Υλικά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
200 γρ σοκολάτα
2 πακέτα κλασικά πτι μπερ
2 πακέτα σοκολατένια πτι μπερ
3 βανίλιες
Γλάσο σοκολάτας
100 γρ σοκολάτα
50 γρ βούτυρο
Οδηγίες
1
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
2
Τα 2/3 τα αρωματίζουμε με τις βανίλιες. Στο 1/3 βάζουμε την κρύα λιωμένη σοκολάτα και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.
3
Πάνω σε μεμβράνη απλώνουμε λίγη σκούρα κρέμα (το πάχος να είναι περίπου όσο ένα πτι μπερ και το μήκος όσο 5).
4
Από πάνω της τοποθετούμε 5 κλασικά πτι μπερ. Απλώνουμε σκούρα κρέμα και πτι μπερ. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να φτάσουμε το ύψος από ένα όρθιο πτι μπερ.
5
Στην συνέχεια βάζουμε τα σκούρα πτι μπερ με σαντιγί κάθετα. Όταν φτάσουμε σε ίσο πλάτος όσο ένα πτι μπερ απλώνουμε από πάνω λίγη σαντιγί για να καλύψουμε τα κενά.
6
Πάνω από τα σκούρα μπισκότα "χτίζουμε" ξανά κατά μήκος κλασικά πτι μπερ με σκούρα κρέμα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα σοκολατένια μπισκότα.
7
Όταν τελειώσουμε σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη, πατάμε ελαφρώς να πάρει ομοιόμορφο σχήμα και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
8
Όταν σφίξει το καλύπτουμε με σαντιγί και περιχύνουμε με την κρύα σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με το βούτυρο.
9
Βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και διακοσμούμε με ινδοκάρυδο και τριμμένο φιστίκι.