Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πανεύκολα ψωμάκια με κεφαλοτύρι
mitsa
Υλικά
350 γρ αλεύρι
200 ml γάλα
100 γρ βούτυρο
120 γρ κεφαλοτύρι
10 γρ μπέικιν
15 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά χονδρό σιμιγδάλι
Λίγο αλάτι
Ρίγανη
Οδηγίες
1
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι μαζί με το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάρουν σχήμα από ψίχουλα.
2
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, την ζάχαρη, ρίγανη, το γάλα και αναμειγνύουμε ελαφρώς.
3
Τέλος βάζουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
4
Την πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
5
Προσθέτουμε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.