Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πλέον κάνω το κοτόπουλο μόνο με αυτόν τον τρόπο
mitsa
Υλικά
200 γρ Χωριάτικη Σπιτική Σάλτσα (foodaholics.shop)
330 ml μπύρα
50 ml ελαιόλαδο
Ρίγανη (foodaholics.shop)
Σκόνη λαχανικών
Πάπρικα
Πιπέρι
4-5 μπούτια από κοτόπουλο
4-5 πατάτες
200 γρ Χωριάτικη Σπιτική Σάλτσα (foodaholics.shop)
Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)
100 ml νερό
Αλάτι-Πιπέρι
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την χωριάτικη σπιτική σάλτσα , την μπύρα, το λάδι, την ρίγανη, την σκόνη λαχανικών, την πάπρικα και το πιπέρι.
2
Βουτάμε τα μπούτια που τα έχουμε κόψει στην μέση.
3
Τα βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
4
Σε ένα βαθί ταψί κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
5
Τις περιχύβουμε με την χωριάτικη σπιτική σάλτσα, ρίγανη, θυμάρι, το νερό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
6
Τοποθετούμε μία σχάρα πάνω στο ταψί και βάζουμε τα μπούτια που προαιρετικά τα έχουμε περάσει σε ξυλάκια.
7
Στον πελτέ ντομάτας ρίχνουμε λίγο από την μαρινάδα και ανακατεύουμε.
8
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη τα μπουτάκια και τα αλήφουμε με τον πελτέ.
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
10
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη και αφήνουμε να ψηθούν.