Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΚρεατικά

Πλέον κάνω το κοτόπουλο μόνο με αυτόν τον τρόπο

1 Mins read

Πλέον κάνω το κοτόπουλο μόνο με αυτόν τον τρόπο

mitsa

Υλικά

  • 200 γρ Χωριάτικη Σπιτική Σάλτσα (foodaholics.shop)

  • 330 ml μπύρα

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • Ρίγανη (foodaholics.shop)

  • Σκόνη λαχανικών

  • Πάπρικα

  • Πιπέρι

  • 4-5 μπούτια από κοτόπουλο

  • 4-5 πατάτες

  • 200 γρ Χωριάτικη Σπιτική Σάλτσα (foodaholics.shop)

  • Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)

  • 100 ml νερό

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την χωριάτικη σπιτική σάλτσα , την μπύρα, το λάδι, την ρίγανη, την σκόνη λαχανικών, την πάπρικα και το πιπέρι.
2
Βουτάμε τα μπούτια που τα έχουμε κόψει στην μέση.
3
Τα βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
4
Σε ένα βαθί ταψί κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
5
Τις περιχύβουμε με την χωριάτικη σπιτική σάλτσα, ρίγανη, θυμάρι, το νερό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
6
Τοποθετούμε μία σχάρα πάνω στο ταψί και βάζουμε τα μπούτια που προαιρετικά τα έχουμε περάσει σε ξυλάκια.
7
Στον πελτέ ντομάτας ρίχνουμε λίγο από την μαρινάδα και ανακατεύουμε.
8
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη τα μπουτάκια και τα αλήφουμε με τον πελτέ.
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
10
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη και αφήνουμε να ψηθούν.