Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σούπερ τυροπιτάκια- Απλό σχήμα με 3 κινήσεις
mitsa
Υλικά
600-700 γρ αλεύρι
200 ml νερό
200 ml γάλα
1 ξηρή μαγιά
100 ml σπορέλαιο
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
7
Τα πατάμε στην μέση, βάζουμε Φέτα και διπλώνουμε.
8
Τα πατάμε ξανά στην μέση και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
9
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.