Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αυθεντικά Γαλλικά κρουασάν βουτύρου
mitsa
Υλικά
225 γρ βούτυρο
375 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
25 γρ νισεστέ
8 γρ αλάτι
50 γρ ζάχαρη
230 ml γάλα
1 ξηρή μαγιά
25 γρ βούτυρο
30 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό
Οδηγίες
1
Βγάζουμε από το ψυγείο το βούτυρο για μία ώρα, το ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλλο και βάζουμε στο ψυγείο.
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το νισεστέ.
3
Προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
4
Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά, τα ρίχνουμε στο αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την κόβουμε σε σχήμα σταυρό, την ανοίγουμε ελαφρώς και ενσωματώνουμε τα 25 γρ βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
6
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
7
Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
8
Βάζουμε το κρύο βούτυρο και κλείνουμε καλά.
9
Αλευρώνουμε ελαφρώς και την πατάμε ελάχιστα με τον πλάστη.
10
Όπου υπάρχει αέρος τον αφαιρούμε με την βοήθεια από ένα μαχαίρι.
11
Το ανοίγουμε σε στενόμακρο φύλλο, διπλώνουμε, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
12
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για ακόμα 3 φορές.
13
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο 45x26 εκατοστά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
14
Κόβουμε σε τρίγωνα με βάση 8 εκατοστά, και τυλίγουμε να πάρουν σχήμα κρουασάν.
15
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα περνάμε με το μείγμα από την κρέμα γάλακτος και το αυγό αφού πρώτα το σουρώσουμε.
16
Σκεπάζουμε με μεμβράνη αλλά προσέχουμε να μην ακουμπάει πάνω στα κρουασάν (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποτήρια).
17
Τα αφήνουμε για 2-3 ώρες σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ο όγκος τους και τα αλείφουμε ξανά.
18
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 10 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο και μετά στους 180 μέχρι που να πάρουν χρώμα.