Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

mitsa
total time
Αρνάκι στην γάστρα μαλακό σαν λουκούμι

Υλικά

  • 200 γρ γραβιέρα

  • 2 πολύχρωμες πιπεριές

  • 1 κρεμμύδι

  • 3 ντομάτες

  • 2 κιλά αρνάκι

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο

  • Δενδρολίβανο

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 200 γρ σάλτσα ντομάτας

  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

1
Κόβουμε την γραβιέρα σε κυβάκια.
2
Κόβουμε σε φέτες τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τις αποφλοιωμένες ντομάτες.
3
Καλύπτουμε μία γάστρα με αντικολλητικό χαρτί.
4
Βάζουμε το αρνάκι που έχουμε κόψει σε κομμάτια και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
5
Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί.
6
Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντηστάσεις για 1:30-2 ώρες.
7
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσημο μέχρι να ροδίσει.