Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπισκοτογλυκό ψυγείου + ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (μίξερ χειρός BOSCH)
mitsa
Υλικά
1½ λίτρο γάλα
300 γρ σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ ζάχαρη
150 γρ Βιτάμ με βούτυρο
150 γρ Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
3 κουταλιές κακάο
3 βανίλιες
3 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
350 γρ πτι μπερ
250 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Βάζουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη να βράσουν.
2
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όσο η κρέμα είναι καυτή προσθέτουμε το Βιτάμ με βούτυρο, το Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
4
Χωρίζουμε την κρέμα σε 3 ίσα μέρη.
5
Στο ένα ενσωματώνουμε το κακάο, στο δεύτερο τον καφέ που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό και στο τρίτο τις βανίλιες.
6
Σε φόρμα 34x26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.
7
Απλώνουμε την κρύα κρέμα με κακάο.
8
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα και τοποθετούμε την κρύα κρέμα με γεύση καφέ.
9
Σκεπάζουμε με μπισκότα και βάζουμε την κρέμα με άρωμα βανίλιας.
10
Καλύπτουμε με μπισκότα και αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν οι κρέμες.
11
Διακοσμούμε με σαντιγί και νιφάδες σοκολάτας.