Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη
mitsa
Υλικά
25 γρ νωπή μαγιά
2 ποτήρια χλιαρό γάλα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 ποτήρι σπορέλαιο
Αλεύρι όσο πάρει
Τυρί
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη. προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χλιαρό γάλα, αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
2
Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώσπου να έχουμε μία μέτριας υφής ζύμη. Όταν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα προσθέτουμε το αλάτι και δουλεύουμε καλά.
3
Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 30-60 λεπτά να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια.
4
Την κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια. Κάθε μπαλάκι το χωρίζουμε και το ανοίγουμε σε φύλλο περίπου όσο το μέγεθος από ένα πιατάκι.
5
Χαράζουμε το μισό και στο άλλο μισό τοποθετούμε τυρί. Τυλίγουμε από την πλευρά με το τυρί προς την κομμένη.
6
Όταν είναι έτοιμο ενώνουμε τις άκρες και το βάζουμε σε φορμάκι.
7
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.