Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη

mitsa

Υλικά

  • 25 γρ νωπή μαγιά

  • 2 ποτήρια χλιαρό γάλα

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο

  • Αλεύρι όσο πάρει

  • Τυρί

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη. προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χλιαρό γάλα, αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
2
Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώσπου να έχουμε μία μέτριας υφής ζύμη. Όταν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα προσθέτουμε το αλάτι και δουλεύουμε καλά.
3
Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 30-60 λεπτά να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια.
4
Την κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια. Κάθε μπαλάκι το χωρίζουμε και το ανοίγουμε σε φύλλο περίπου όσο το μέγεθος από ένα πιατάκι.
5
Χαράζουμε το μισό και στο άλλο μισό τοποθετούμε τυρί. Τυλίγουμε από την πλευρά με το τυρί προς την κομμένη.
6
Όταν είναι έτοιμο ενώνουμε τις άκρες και το βάζουμε σε φορμάκι.
7
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.