Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπισκότα σε σχήμα λουλούδι και αρκουδάκια
mitsa
Υλικά
200 γρ βούτυρο
650 γρ αλεύρι
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
2 φλιτζάνια άχνη
1 αυγό
2 κουταλιές νισεστέ
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με το αυγό και την άχνη να ανακατευτούν με το φτερό.
2
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το νισεστέ, το σπορέλαιο, τις βανίλιες και κουταλιά κουταλιά το αλεύρι.
3
Όταν πάρουν την μορφή ζύμης, την χωρίζουμε σε δύο μέρη και στο ένα μισό ενσωματώνουμε το κακάο.
4
Ανοίγουμε σε χοντρά κορδόνια και κόβουμε. Πλάθουμε τα κομμάτια σε μπαλάκια και τα δίνουμε σχήμα λουλουδιού (η διαδικασία υπάρχει στο video).
5
Με το μαχαίρι χαράζουμε 2 γραμμές σε κάθε πέταλο, ενώ το κεντρικό κομμάτι το τρυπάμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
6
Για τα μπισκότα σε σχήμα αρκουδάκι πατάμε με το χέρι μας το ζυμάρι να ανοίξει σε λεπτό φύλλο.
7
Κόβουμε ένα κύκλο στο μέγεθος περίπου ενός φλιτζανιού, 1 κύκλο περίπου όσο ένα καπάκι (για μουσούδα), 2 κύκλους λίγο πιο μικρούς (για αυτιά) και ακόμα 3 λίγο μικρότερους (για μάτια, ο ένας να έχει διαφορετικό χρώμα από τους υπόλοιπους).
8
Συναρμολογούμε τους κύκλους σε σχήμα φάτσας και βάζουμε 2 μικρά μπιλάκια στα μάτια και ένα στην μουσούδα.
9
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 5-10 λεπτά.