Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτο ραβανί με πορτοκάλι
mitsa
Υλικά
6 αυγά
160 γρ ζάχαρη
100 ml καλαμποκέλαιο
100 ml χυμό πορτοκαλιού
2 βανίλιες
200 γρ φαρίνα
130 γρ σιμιγδάλι χονδρό
Σιρόπι
600 γρ ζάχαρη
600 ml νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
Ζελέ
1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
100 γρ νισεστέ
150 γρ ζάχαρη
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το νερό με την ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα κοχλάζουν).
2
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τον χυμό, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (36x30 εκατοστά) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
6
Όσο το γλυκό μας είναι καυτό σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
7
Όταν πάρει θερμοκρασία δωματίου το αφήνουμε για 6 ώρες να κρυώσει στο ψυγείο.
8
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και ενσωματώνουμε το νισεστέ.
9
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
10
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.
11
Την απλώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
12
Προαιρετικά σερβίρουμε με σαντιγί.